Materia Medica

BOOK “NEW MODEL FOR HEALTH AND DISEASE” IN TURKISH LANGUAGE

9786057066046

 

Also available in 


https://gunceyayinevi.com/magaza/kitap/saglik-ve-hastalik-icin-yeni-model/

SAĞLIK VE HASTALIK İÇİN YENİ MODEL, salgınlara ve yaygın hastalıklara homeopati bakış açısıyla yaklaşarak nedenleri ve nasıllarını incelerken eksiksiz sağlık tanımını yapıyor. Bedeni, ruhu ve duyguları bir arada ele alarak iyileşmenin ve hastalanmamanın yolunun nelerden geçtiğini ortaya koyuyor.

Uzun zamandır beklenmekte olan ve çığır açan bu incelemede, homeopati teorisyeni ve homeopati eğitmeni George Vithoulkas modern tıp için yeni bir paradigma sunuyor. Vithoulkas, güçlü ilaçların aşırı ve çoğu zaman gereksiz kullanımı nedeniyle modern tıbbın birçok hastalığı önleme ve tedavi etme görevinde başarısız olduğunu ileri sürüyor. Ne yazık ki modern tıp, organizmanın bütünü ve hastalıkların gerçek nedenleri konusunda son derece sınırlı bir bakış açısına sahip.

Vithoulkas AIDS, kanser, astım, epilepsi, şizofreni, Alzheimer, romatoid artrit ve diğer kontrol altına alınması zor hastalıklarla ilgili vaka sayısındaki artışın nedeni olarak aşırı ilaç kullanımı sonucunda bağışıklık sisteminin zayıflamasını göstermektedir. Vithoulkas ayrıca hastalıkların nedenlerini açıklarken ancak psişenin, ruhun ve duyguların rolünü göz önünde bulundurduğumuzda daha eksiksiz bir sağlık tanımı oluşturabileceğimizi, tedavi anlayışımızı ve tedavi yöntemlerimizi değiştirebileceğimizi söylüyor.

“Belki de şu ana kadar, sağlığımızın kalitesinin neredeyse tamamen vücudumuzda normal olarak bulunan ve dolayısıyla yaşamımızın temelini oluşturan mikroorganizmaların kalitesine bağlı olduğu anlaşılamamış olabilir. Ancak her çeşit ‘küflü’ organizmayı vücudumuzun içine pompalayarak bu mikroorganizmaların dengesini bozarsak kaçınılmaz olarak zamanla vücutlarımız da ‘küflü’ organizmalara dönüşecektir.”

Sağlık ve Hastalık için Yeni Model kitabında Vithoulkas, öncesinde organizmanın bağışıklık sisteminin yıkılmasına zemin hazırlayan, yaygın ve sık antibiyotik kullanımı olmaksızın, HIV (İnsan Bağışıklık Sisteminin Yetmezliği Virüsü)’in ortaya çıkıp insanoğlunu salgın boyutlarında etkilemesinin mümkün olmadığı ileri sürmekte ve nedenlerini incelemektedir.

“George Vithoulkas, Sağlık ve Hastalık için Yeni Model adlı kitabında virüslerdeki değişim ve mutasyonların, insan vücudu ve zihninin ekolojik sisteminin farmakolojik olarak kirletilmesinin bir sonucu olarak meydana geldiğini verilerle açıklamaya çalışıyor. Mevcut ‘kimyasal’ tıbbımızın yetersizliklerini gidermek için ‘enerji’ düzeyinde bir tedavi sistemi olan homeopatiye odaklanma ihtiyacının güçlü bir şekilde altını çiziyor.”

Willian A. Tiller, PH.D., Stanford Üniversitesi

 

George Vithoulkas

Yunan bir hemeopati öğretmeni ve uygulayıcısı olan George Vithoulkas 1932 yılında Atina’da doğdu. Vithoulkas ilk homeopati eğitimini Güney Afrika’da aldı. 1966 yılında Hindistan Homeopati Enstitüsünden mezun olduktan sonra Yunanistan’a dönerek hasta kabul etmeye ve tıp doktorlarından oluşan küçük bir gruba klasik homeopati eğitimi vermeye başladı. 1970’de özellikle tıp doktorlarının eğitim alabileceği Atina Homeopatik Tıp Merkezi’ni kurdu. 1972’de Yunan homeopati gazetesi olan, Homeopatik Tıp’ı yayımlamaya başladı. 1976’da her yıl düzenlediği Uluslararası Homeopati Seminerleri’nin ilkini verdi. 1995’te homeopatik tıbbın öğretildiği Uluslararası Klasik Homeopati Akademisi’ni kurdu.

İki büyük ekolden Yunan Homeopati ekolünün kurucusu olan George Vithoulkas’ın homeopati bilimine ve eğitimine sağladığı önemli katkılar ışığında pek çok homeopat yetiştirmiş ve 1996 yılında Alternatif Nobel ödülü olarak da bilinen Right Livelihood Award ödülüne layık görülmüştür.